
Köttbullar:
200 g nötfärs
2 dl röda, kokade linser
1 hackad gul lök
10 hackade gröna kärnfria oliver
1 ägg
3msk havregryn
3/4 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
Grönsallad
100 g gröna blad
1/2 gurka
10 cocktailtomater
60g fetaost 10%
vinäger
örtsalt
Blanda allt till köttbullarna och rulla till små bollar, ca 16 st.
Lägg bullarna på form med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Skölj salladen, skär gurka, dela tomaterna, tärna osten.
Lägg på 2 tallrikar och servera med köttbullarna.
Receptet är hämtat ur Isodieten kokboken
200 g nötfärs
2 dl röda, kokade linser
1 hackad gul lök
10 hackade gröna kärnfria oliver
1 ägg
3msk havregryn
3/4 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
Grönsallad
100 g gröna blad
1/2 gurka
10 cocktailtomater
60g fetaost 10%
vinäger
örtsalt
Blanda allt till köttbullarna och rulla till små bollar, ca 16 st.
Lägg bullarna på form med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Skölj salladen, skär gurka, dela tomaterna, tärna osten.
Lägg på 2 tallrikar och servera med köttbullarna.
Receptet är hämtat ur Isodieten kokboken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar