Leta i den här bloggen

fredag 16 maj 2014

Detox fas 2!

Idag har jag gått på fas två av detoxen och det är nu jag avgiftar mig på riktigt. Nu ska jag dricka 6 joser i 3 dagar. Så igår inhandlandes en råsaftcentrifug och en massa nyttigheter. Dagens första dryck var så god att jag vill ta den en ggn till! Jääävlar!

Så här ser det ut:
Fas 2! 
Detoxa (3 dagar) I tre dagar dricker du enbart detoxjuicer som föda. De är vitaminrika och speciellt samsatta för att stimulera lever, njurar och lymfsystem. De gröna juicerna, gjorda på spenat, sjögräs eller havsalger, binder gifter och tunga metaller och hindrar dem från att lagras i kroppen. 
 Nötmjök är en annan dryck du intar som är gjord på chasewnötter som innehåller protein, nyttiga fettsyror som hjälper dig att hålla dig mätt samt en rad olika mineraler som järn, zink, magnesium och e-vitamin, en effektiv antioxidant. 
Varje dag dricker du sex olika juicer. 3 fruktjuicer, 2 gröna juicer och 1 nötmjölk. Varje portion är ca.5 dl. Det är viktigt att du dricker juicerna i rätt ordning, eftersom att vissa juicer tar längre tid för kroppen att bryta ner. 
Börja dagen med en kopp varmt citronvatten. Drick också minst en liter vatten eller grönt te, om dagen. Drick juicen när du är hungrig. Om du äter en ordentlig frukost i vanliga fall kanske du vill dricka två glas, men om du ofta hoppar över frukosten kan du dricka juicen senare. Överbelastar inte din blåsa - gå på toa ofta! 
1. Spenat/äpple 
2. Grapefrukt/jordgubb 
3. Jordgubb/äpple/rödbeta  
4. Spenat/blåbär/äpple/citron 
5. Morot/äpple/ingefära 
6. Nötmjölk (Om du vill kan du byta ut en del av spenaten mot sjögräs eller havsalger) 

För alla juicer: Skär frukt och grönsaker så att de går ner i öppningen och kör allt i fruktcentrifug. Juicerna kan förvaras i kylskåpet under dagen men inte stå under natten. 
Gör ny sats varje dag! 
Nötmjölken mixas i blender/mixer och håller i kylen i 3 dagar. Om du vill söta juicen, tillsätt lite agavenektar eller en tsk honung. 
1 portion är ca. 5 dl. 

Spenat/äpple 
5dl spenatblad, putsade (eller 50/50 spenat och havsalger eller sjögräs) 
2 gula äpplen 
1/2 gurka 
1 citron, skalad 

 Grape/jordgubb 
1/2 grapefrukt, skalad 
5dl jordgubbar 
En handfull myntablad utan stammar 

Jordgubb/äpple/rödbeta 
5dl jordgubbar 
1grönt äpple 
1 rödbeta, putsad 
1 bit, 2cm ingefära 

Spenat/blåbär/äpple/citron 
2dl spenat 
5dl blåbär 
1 grönt äpple 
1 citron 

Morot/äpple/ingefära 
3 morötter 
2 grön äpplen 1 bit, 
2cm ingefära 

 Chasewmjölk 
1dl chasewnötter blötlagda i 2dl vatten i 1 timme 
5dl vatten 
1,5 tsk kokosnötsölja 
2tsk agave eller honung 
Sila av vattnet innan du mixar ingredienserna i mixer. 

Innan jag åker hemifrån får jag mixa två drinkar så jag har de med mig. SÅ får jag bara åka till ställen där jag vet vart toaletten är för annars blir det jääävligt jobbigt..
Det ska bli kul att se skillnaden när jag är klar.

Sen efter detta är det dax att återuppta vv. Nu när jag har brutit mönstret så kommer det gå sååååå mycket bättre.
Ikväll kommer Mikael och kidsen och imorgon, äääääääntligen kommer Bella. Min fina sessa. Då har jag helt plötsligt 3 pälsklingar! Vad hände där? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar